Hitna pomoć

Ovde u komentarima pišite ako krene neka frka neviđena, tipa dolazi test a vama neka gramatička partija nije dovoljno jasna. Naravno, pod uslovom da je ne nađete među postojećim tekstovima. Tada ću pokušati da ubacim tu temu preko reda, ali mi morate javiti na vreme. Znači, ne može danas za sutra. Imam i ja život ;)

Pišite slobodno. Pišite anonimno, nije problem ako se ne potpišete. Nadam se samo da ćete biti dovoljno korektni i ceniti to što izdvajam poprilično vremena za ovo, odnosno da nećete zloupotrebljavati moju dobru volju i ponašati se kako ne treba. Moje iskustvo govori da kada đaci osete iskrenu želju da im se pomogne, to umeju da cene. A ja cenim da će i ovde biti tako ;)

5 коментара:

 1. Super ste. Ako sam dobro video, nedostaju svi modalni glagoli sa infinitivom perfekta i indirektni govor? Trebalo bi mi to za ispit da neko pojasni tako dobro kao Vi. Hvala

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Trenutno imam oko 300 testova da pregledam, pa me malo zeza nedostatak vremena. Počela sam da pišem Indirektni govor, pa ću ga ovih dana valjda i završiti.

   Избриши
 2. Postovanje ! Da li drzite individualne casove >?

  ОдговориИзбриши
 3. Zdravo. Interesuje me da li mozete da ubacite lekcije u gerundu i infinitivu? Trazim po netu ali opet mi nisu stvari najjasnije. Gradjenje mi je jasno ali upotreba... To idem na sluh :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ako misliš na to posle kojih glagola koristimo infinitiv, a posle kojih -ing, tu postoje liste glagola koje se jednostavno moraju naučiti.

   Избриши